Nereus Consulting - de voordelen van beveiliging
Visie


De voordelen van beveiliging

Nereus Consulting ziet beveiliging niet zuiver als een vervelend element maar benadrukt vooral de voordelen die beveiliging kan hebben voor de gebruikers, de organisatie en het netwerk van contacten.

Hierbij dient niet alleen naar de beperkende en veelal vooraf gedefinieerde kant van beveiliging gekeken te worden. Zoals beveiligingsbeleid en gebruikersprofielen. Maar vooral ook naar een openere en sneller aanpasbare omgeving, waarin beveiliging zoals respons op monitoring en logging alsmede attributen een rol kunnen spelen.

Voorbeelden hiervan zijn te vinden op het gebied van toegangsbeveiliging/sso/federatie en netwerkinfrastructuur/cloud, waar andere vormen van beveiliging hun intrede doen door "het nieuwe werken/BYO" en Agile systeemontwikkeling.


"Automating Security Compliance"

Mede doordat meer geautomatiseerde ondersteuning beschikbaar komt, kan steeds beter invulling worden gegeven aan de naleving van wet- en regelgeving, een aspect wat steeds belangrijker wordt gevonden. Hoewel altijd een cognitieve, menselijke component noodzakelijk zal blijken.

Implementatie van geautomatiseerde ondersteuning ten behoeve van naleving vereist echter veel meer dan de pure technische en algemene organisatorische kennis die de leveranciers kunnen aanbieden.

Door een holistische benadering, maatwerk en kennis van processen in de financiële-, energie-, overheids- en zorgwereld zijn we u graag van dienst. Door ons te richten op de beveiliging en procesinrichting van úw organisatie en met de juíste geautomatiseerde ondersteuning.

Uiteraard heeft Nereus Consulting uitgebreide ervaring met de geschetste problematiek en assisteert u graag met het praktisch hanteren ervan.